fbpx

Mikseri: Matkailun liiketoimintamahdollisuudet -tilaisuus

Matkailun tuotekehitys ja markkinointi - Visitmikkeli
Tapahtuma alkaa: 06.05. @ 13:00
Tapahtuma päättyy: 06.05 @ 15:30
Tapahtumapaikka: Microsoft Teams -etäyhteys
Ilmoittaudu viimeistään: 04.05.2021 Siirry tästä ilmoittautumiseen.

Matkailuyrittäjä, mietitkö uusia liiketoimintamahdollisuuksia ja oheispalveluja? Matkapakettilaki, mitä tämä tarkoittaa?

Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy järjestää yhteistyössä Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun, Etelä-Savon ammattiopiston ja Kilpailu- ja kuluttajaviraston kanssa matkailualan yrittäjille, niin pää- kuin sivutoimisille maksuttoman infotilaisuuden.

Kohderyhminä ovat matkailuyrittäjät, kesämökkien vuokraajat ja maatilayrittäjät, joilla on halu ja tarve laajentaa matkailun palvelutarjontaansa, esim. kalastuksen, pyöräilyn, lumikenkäilyn, hiihdon, luontoretkien ja ruokamatkailutuotteiden kautta.

Webinaarissa tarkastellaan uusia liiketoimintamahdollisuuksia matkailuyritystoiminnassa ja tuodaan esille tärkeitä, huomioitavia asioita otettaessa käyttöön uusia matkailun oheispalveluja, kuten matkanjärjestäjäoikeudet ja -velvollisuudet, lupakäytänteet, rekisteröinnit, vakuutukset. Esim. järjestettäessä ohjattuja pyöräretkiä tulee yrittäjällä olla matkanjärjestäjäoikeudet, ruokapalveluissa hygieniapassit ja alkoholiluvat.

Webinaarissa esillä matkapakettilainsäädännön käytäntöön soveltaminen, minkälaisia velvoitteita ja vaatimuksia EU:n pakettimatkadirektiivi tuo matkailualan yrityksille.

WEBINAARIN OHJELMA:

-Avauspuheenvuoro ja tervehdyssanat (Maisa Häkkinen, moderaattori, Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy)

-Ruokamatkailutuotteet ja -elämykset – mikä tärkeää, mitä huomioitavaa: uudet liiketoimintamahdollisuudet ja tuotteet, retki- ja luontoruokapalvelut, lähiruoka ja asiaan liittyvä lainsäädäntö. (Taina Harmoinen, Xamk)

-Matkailun ohjelmapalvelut oheistuotteena – uusia mahdollisuuksia matkailuyrittäjille: majoituspalvelut, kalastus, pyöräily, lumikenkäily, hiihto, retket, geopark-mahdollisuudet ym. (Niina Liukkonen, Esedu)

-Matkapakettilaki – mitä tarkoittaa matkailuyritykselle, mitä huomioitavaa, mm. lupakäytännöt, vastuut, velvoitteet, vaatimukset, vakuutukset, rekisteröinnit. (Linda Nystedt, Kilpailu- ja kuluttajavirasto).

-Yrittäjän puheenvuoro – Käytännön kokemukset matkanjärjestämisestä, matkapakettilaista ja uusien ohjelmapalvelujen kehittämisestä. (Sanna Korhonen, Hanhiniitty Ay)

-Vapaa keskustelu ja yhteenveto, yleisökysymysten läpikäyntiä. (Maisa Häkkinen ja luennoitsijat).

Tervetuloa!

Onko sinulla ennakkokysymyksiä puhujille? Voit lähettää ennakkokysymyksesi meille sähköpostilla sanna.paavilainen@mikseimikkeli.fi.