fbpx

Kohti tulevaisuuden osaamista – tulevaisuuden työelämän taidot ja haasteiden ratkaiseminen

Tapahtuma alkaa: 18.03. @ 14:00
Tapahtuma päättyy: 18.03 @ 15:30
Tapahtumapaikka: Webinaari
Ilmoittaudu viimeistään: 16.03.2021 Siirry tästä ilmoittautumiseen.

Tervetuloa Kohti tulevaisuuden osaamista – tulevaisuuden työelämän taidot ja haasteiden ratkaiseminen -webinaariin to 18.3.2021 klo 14.00-15.30. Asiantuntijana Anni Laurila.

2020-luvun alku oli meille kaikille muistutus siitä, että lähitulevakin voi olla yllättävä ja täynnä merkittäviä muutoksia. Anni Laurila puhuu työn tulevaisuuteen valmistautumisesta – ja sen tekemisestä. Anni kertoo erilaisia ajatusharjoituksia siihen, mitä tulevaisuus voi tuoda omalla alallasi: mistä erilaiset muutosvoimat johtuvat ja miten ne kytkeytyvät toisiinsa. Eteenkin opettamisessa ja oppimisessa on tärkeää hahmotella, miltä tulevaisuus voi näyttää, sillä koulutuksella valmistaudutaan juuri tulevaisuuden tarpeisiin.

Puhe käsittelee myös sitä, kuinka vastuullisuutta, kestävyyttä ja teknologian kehityksen luomia mahdollisuuksia huomioidaan ja hyödynnetään. Teknologia kehittyy jatkuvasti, ja sitä voi ohjata elämänlaadun ja terveyden parantamiseen – esimerkiksi yksilöön liittyvän datan keruu, käyttö ja yhdistely mahdollistavat parempia palveluita, mutta samalla sille on oltava vastuulliset yksilöä kunnioittavat pelisäännöt. Myös liikkuvilla palveluilla on suuri potentiaali elämänlaatumme parantamiseksi.

Anni kertoo myös muutamia tärkeimpiä oppeja NASA:lta Piilaaksosta Global Solutions -ohjelmasta, jossa pyrittiin soveltamaan kehittyviä teknologioita globaalien haasteiden kuten ilmastonmuutoksen ratkaisemiseksi. Yhteinen tulevamme on meidän kaikkien käsissä.

Ilmoittaudu mukaan webinaariin ti 16.3.2021 mennessä osoitteessa: https://bit.ly/3jFgnRb

Webinaarin osallistumislinkki lähetetään ilmoittautumisen yhteydessä ilmoittamaasi sähköpostiin ke 17.3.2021.

Koulutuksen järjestää ReissuEllu – Hyvinvointia kehittävä liikkuva oppimisympäristö -hanke

Lisätietoja: Teija Räihä, Projektipäällikkö, teija.raiha@esedu.fi