fbpx

Rakennetussa ympäristössä on paljon mahdollisuuksia kiertotalousliiketoimintaan

Rakennetussa ympäristössä on paljon mahdollisuuksia kiertotalousliiketoimintaan

Miksein ja Xamkin operoima CityLoops (2019-2023) tuottaa tietoa uusista liiketoimintamahdollisuuksista rakennus- ja purkuliiketoiminnassa ja orgaanisten jätteiden kierrätyksessä. Hankkeessa pyritään lisäämään kiertotalousnäkökulmaa julkisiin hankintamenettelyihin ja -kriteereihin, ja vaikuttamaan yritysten ja organisaatioiden toimintamalleihin.

 

Lue blogikirjoitus tiilien uudelleenkäytöstä.

Tekijä: Jenina Luotolampi, Mikkelin Kehitysyhtiö Miksei Oy

 

CityLoopsin päätyttyä Mikkelissä on nykyistä enemmän kiertotaloustyöpaikkoja ja taloudellista toimeliaisuutta kiertotalouden ympärillä, ja Mikkeli on tunnustettu ja arvostettu kiertotalouden kehittäjä eurooppalaisten pienten ja keskisuurten kaupunkien joukossa, sekä haluttu yhteistyökumppani suomalaisille ja ulkomaisille kunnille ja kaupungeille tulevissa kehitysprojekteissa. 

Høje-Taastrup ja Roskilde (Tanska), Mikkeli (Suomi), Apeldoorn (Alankomaat), Bodø (Norja), Porto (Portugali) ja Sevilla (Espanja) ovat seitsemän kaupunkia, jotka osallistuvat CityLoopsiin.

Mikkelissä hanketta toteuttavat Mikkelin Kehitysyhtiö Miksei Oy ja Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy, jotka kehittävät yhdessä Mikkelin kaupungin, Metsäsairila Oy:n ja Toimintakeskus Uutta Elämää Oy:n kanssa uusia toimintamalleja, menetelmiä ja ratkaisuja kiertotalouden lisäämiseksi rakennus- ja purkuhankkeissa ja orgaanisen jätteen käsittelyssä.

Uusia liiketoimintamahdollisuuksia kartoitetaan yhdessä paikallisten yritysten kanssa. Tavoitteena on paitsi rakennusosien ja materiaalien uudelleenkäytön lisääminen, ”upcycling”, myös uusien yritysten sijoittuminen Ecosairilan kiertotalouspuistoon sekä ihmisten kestävä työllistyminen kiertotalouden parissa.

Katso tästä  eri purku- ja rakennusmateriaalien kierrätys- ja uudelleenkäyttömahdollisuuksia:

Olemme selvittäneet CityLoops-hankkeessa betonimurskeen uusiokäyttömahdollisuuksia. Jos haluat keskustella asiasta, ota yhteyttä: raimo.lilja@mikseimikkeli.fi

Betonimurskeen tai vaikka kokonaiset elementit voi laittaa myyntiin digitaaliseen kauppapaikkaan:

Kiertoon (paikallinen kauppapaikka)

ja/tai

Materiaalitori (Motivan ylläpitämä kauppapaikka)

Lisätietoa hirsirakennusten purkamisesta, siirtämisestä ja uudelleenkäytöstä ja palveluja tarjoavista yrityksistä löydät arjenkiertotalous.fi -sivulta (klikkaa linkkiä).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Etsimme vanhoja maaseudun rakennuksia, joilla ei ole enää käyttöä nykyiselle omistajalle ja alkuperäisessä sijainnissa, ja jotka voisi siirtää osina muualle. Jos haluat keskustella asiasta, ota yhteyttä: raimo.lilja@mikseimikkeli.fi

Rakennukset voi laittaa myyntiin digitaaliseen kauppapaikkaan:

Kiertoon (paikallinen kauppapaikka)

ja/tai

Materiaalitori (Motivan ylläpitämä kauppapaikka)

Olemme tehneet selvityksen tiilien uudelleenkäytöstä Tanskassa ja etsimme uudelleenkäytöstä Suomessa kiinnostuneita yrityksiä. Suomessa olisi mahdollisuus esim. käyttää lisenssillä tanskalaisyrityksen menetelmää tiilien puhdistamiseksi ja käyttökelpoisuuden varmistamiseksi.

Jos haluat lisätietoa liiketoimintamahdollisuuksista tiilien uudelleenkäytön osalta, ota yhteyttä: raimo.lilja@mikseimikkeli.fi tai kimmo.haapea@mikseimikkeli.fi

Purku- tai ylijäämätiilet voi laittaa myyntiin digitaaliseen kauppapaikkaan:

Kiertoon (paikallinen kauppapaikka)

ja/tai

Materiaalitori (Motivan ylläpitämä kauppapaikka

Myös hyvänlaatuista purkupuuta, mm. lankkua, kakkosnelosta ja lautaa menee murskattavaksi ja poltettavaksi energialaitoksille. Muunlaista käyttöäkin puulle olisi.

Onko sinulla ideoita purkupuun hyödyntämiseksi liiketoiminnassa tai haluatko muuten keskustella asiasta? Ota yhteyttä: raimo.lilja@mikseimikkeli.fi tai kimmo.haapea@mikseimikkeli.fi

Purkupuun ja projekteista ylijääneen puutavaran voi laittaa myyntiin digitaaliseen kauppapaikkaan:

Kiertoon (paikallinen kauppapaikka)

ja/tai

Materiaalitori (Motivan ylläpitämä kauppapaikka)

Ota meihin yhteyttä

Tästä voit palata CityLoops-pääsivulle.

CityLoops logo