D.O. Saimaa – Food & Culture
"D.O.Saimaa - Food&Culture -hankkeen tavoitteena on edistää Suomen ja Saimaan alueen ruokakulttuuria ja gastronomiaa. Tavoitteena on mm. artisaaniruuan, hyvän palvelun ja paikallisten raaka-aineiden arvostuksen nostaminen sekä oman alueemme ruokakulttuurin sekä yhdessä ruokailun merkityksen esiin tuominen."
D.O.Saimaa – Food&Culture -hanke nostaa Etelä-Savon ja Saimaan alueen tunnetuksi ja vetovoimaiseksi ruokamatkailualueeksi – kotimaassa ja kansainvälisesti – luomalla alueellemme kattavan verkoston laadukkaita, ruokakulttuuristamme ammentavia ja aitoja kansainvälisen standardin täyttäviä, helposti ostettavia ruokamatkailupalveluita ympäri vuoden sekä edistämällä D.O.Saimaa -laatu ja alkuperämerkin tunnettuutta ja käyttöönottoa. Hanke edistää paikallisten raaka-ainetuottajien ja matkailutoimijoiden yhteistyötä, osaamista ja kasvua.
Paikallisen ruokakulttuurin merkitys ja elämyksellisyys on yhä tärkeämpää yhä useammalle – niin paikallisille itselleen kuin alueella vapaa-aikaa viettäville ja matkailijoille. Alueelle persoonallisen ja laadukkaan ruokaelämyksen tuottaminen asiakkaalle onnistuu ainoastaan yritysten välisellä yhteistyöllä aina raaka-aineiden tuottajista palvelun tarjoajiin.
D.O.Saimaa – Food&Culture -hankkeella haetaan ratkaisuja kolmeen keskeiseen osa-alueeseen:
- ruokakulttuurin ja -matkailun kehittämiseen
- eri toimijoiden toimintaedellytysten parantamiseen sekä osaamisen ja yhteistyön lisäämiseen (mm. raaka-ainetuottajat, matkailu- ja designyritykset)
- kasvuun ja kansainvälistymiseen
Katso lisää D.O. Saimaa-alkuperämerkistä:
www.dosaimaa.fi