fbpx

GeoNaCu Saimaa – Anttolan luonnonkeskuksen, Ristiinan Astuvansalmen kalliotaidekeskuksen ja Saimaa Geoparkin kehittäminen

"Hankkeessa kootaan yhteen alueellisesti toimijoiden verkosto, jotka kehittämistoimenpiteiden avulla luovat asiakkaalle/matkailijalle yhtenäiset, helposti ostettavat ja saavutettavat elämykselliset palvelukokonaisuudet. "

GeoNaCu Saimaa -hanke vastaa luonto- ja hyvinvointimatkailun maailmanlaajuisesti kasvaneeseen tarpeeseen kehittämällä Saimaan alueen matkailua luomalla Anttolan luonnokeskuksesta ja Astuvansalmen kalliotaidekeskuksesta yhdessä Saimaa Geoparkin kanssa yhden Suomen vetovoimaisimmista luonto- ja kulttuurimatkailun kokonaisuuksista.

Hankkeessa kootaan yhteen alueellisesti toimijoiden verkosto, jotka kehittämistoimenpiteiden avulla luovat asiakkaalle/matkailijalle yhtenäiset, helposti ostettavat ja saavutettavat elämykselliset palvelukokonaisuudet.

Astuvan Kalliotaidekeskus, Anttolan luonnonkeskus ja Saimaa Geopark tarjoavat matkailijoille vastuullisia ja tuotteistettuja luontomatkailureittejä ja -palveluita, jotka mahdollistavat ainutlaatuisen luontokokemuksen ja -elämyksen Saimaan alueella. Palvelujen saatavuus ja ostettavuus verkossa paranee. Saimaan brändi vahvistuu ja houkuttelee kotimaisia ja kansainvälisiä matkailijoita kestävän matkailun luontomatkailukohteisiin. Alueitten identiteetti vahvistuu luoden näin pohjaa kehittyvälle ja kasvavalle matkailuyritystoiminnalle.

Alueen luontomatkailukohteiden helpompi löydettävyys ja järjestetyt palvelut, mm.mobiilisovelluksen avulla, mahdollistavat matkailijan lähestymisen luontoon ekologisella, kestävällä ja kulttuuriin erityispiirteet huomioivalla tavalla. Asiakkaan luontokokemus vahvistuu elämykseksi ja näin auttaa ymmärtämään oman kokemuksen kautta puhtaan luonnon merkityksen osana hyvinvointia. Asiakaslähtöisten palveluiden, elämysten ja reitistöjen kehittäminen, saavutettavuuden ja ostettavuuden parantaminen nostavat Saimaan vetovoimaa ja mahdollistaa jatkossa Saimaa Geoparkille UNESCON Global Geopark -statuksen saamisen.

Ota yhteyttä

Tarja Pönniö-Kanerva
+358 400 809 107
tarja.ponnio-kanerva@mikseimikkeli.fi

Hanketiedot

Hanke alkoi:
01.03.2020

Hanke päättyy:
31.12.2022

Hankkeen päätoteuttaja:
Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy

Osatoteuttajat:
Saimaa Geopark Ry

MikseiMikkelin osuus hankebudjetista:
499020 €

Hankkeen toteutusalue:
Maakunnallinen

Rahoittava viranomainen:
Etelä-Savon Maakuntaliitto