fbpx

EEN – Enterprise Europe Network

"Yli 60 maassa aktiivisesti toimiva Enterprise Europe Network -verkosto auttaa kansainvälistyviä pk-yrityksiä löytämään markkinatietoa ja kontakteja Suomen ulkopuolelta, verkoston palvelut ovat maksuttomia. "

Enterprise Europe Network (EEN) on Euroopan komission vuonna 2008 käynnistämä asiantuntemusta ja kansainvälistymispalveluita pk-yrityksille tarjoava verkosto. Verkoston palvelutarjooma on laaja ulottuen EU-asioihin liittyvästä neuvonnasta kansainvälisessä teknologiansiirrossa tukemiseen. Käytännössä pk-yritys saa verkoston avulla markkinatietoa ja kontakteja Suomen ulkopuolelta, sekä kansainväliseen kaupankäyntiin liittyvää lainsäädännöllistä neuvontaa. Verkoston toiminta on julkisrahoitteista, ja palvelut ovat yritykselle maksuttomia.

Verkoston ylläpitämästä Yrityskontaktipörssistä yritys voi hakea esimerkiksi myyntikanavia, alihankintaa tai vaikkapa kartoittaa mahdollisuuksia yhteisyrityksen perustamiseen. Verkosto järjestää myös vuosittain satoja tapahtumia ja yrityskontaktitapahtumia (matchmaking, brokerage, B2B, partnering) eri maissa.

Verkosto toimii yli 60 maassa, myös EU-maiden ulkopuolella, kuten Norjassa, Venäjällä ja Japanissa. Verkoston palveluita tarjoaa noin 600 organisaatiota yli 3000 asiantuntijan voimin. Suomen kansallisessa verkostossa on mukana kolme organisaatiota: Business Finland, Helsingin seudun kauppakamari ja Turku Science Park. Turku-Mikkeli-Seinäjoki yhteistyösopimuksen myötä EEN-verkostoasiantuntija Mari Kivinen työskentelee MikseiMikkelin tiloissa, tiiviissä yhteistyössä MikseiMikkelin henkilöstön kanssa.

Enterprise Europe Network -verkoston toiminta on Euroopan komission osarahoittama. Lisäksi toimintaa rahoittavat Suomessa verkoston toimijat.

Ota yhteyttä

Mari Kivinen
0500 449 286
mari.kivinen@mikseimikkeli.fi

Hanketiedot

Hanke alkoi:
01.01.2022

Hanke päättyy:
30.06.2025

Hankkeen toteutusalue:
Kansallinen/kansainvälinen

Rahoittava viranomainen:
Euroopan komissio