fbpx

D.O. Saimaa – Osaavan työvoiman saatavuus ja työvoiman alueellinen liikkuvuus ja työhyvinvoinnin lisääminen

"Alueen osaavan henkilökunnan työvoimapulaan tarvitaan nopeita ratkaisuja. Tilanne huonontui korona-aikana merkittävästi ja vaikuttaa jo jopa aukioloaikoihin. Tällä hankkeella etsitään ratkaisua osaavan henkilökunnan saatavuuteen alueella. Hankkeessa keskitytään erityisesti ravintola-alaan ja alkutuotantoon."

Alueen osaavan henkilökunnan työvoimapulaan tarvitaan nopeita ratkaisuja. Tilanne huonontui korona-aikana merkittävästi ja vaikuttaa jo jopa aukioloaikoihin. Nopein vaihtoehto olisi löytää monipaikkaisista asukkaista osaavaa työvoimaa joko sesonki- tai ympärivuotiseen työhön. Myös ulkomaisen työvoiman saaminen alueelle on selvitettävä alueellisten vuokratyöfirmojen kautta.

Hankkeella etsitään ratkaisua osaavan henkilökunnan saatavuuteen alueella. Nopein vaihtoehto olisi löytää monipaikkaisista asukkaista osaavaa työvoimaa joko sesonki- tai ympärivuotiseen työhön. Toinen selvitettävä vaihtoehto on ulkomaisen vuokratyövoiman alueelle saaminen. On myös huomioitava henkilökunnan työhyvinvointi; työssä olevat tekevät pitkiä työpäiviä yrittäessään hoitaa useamman työtehtävän samanaikaisesti. Osaamisen kehittäminen ja työhyvinvoinnin huomioiminen ovat merkittävässä osassa osaavan henkilökunnan saatavuuden rinnalla. Toimenpiteissä keskitytään ravintola-alaan ja alkutuotantoon.

Hankkeella pyritään löytämään nopeita ratkaisuja työvoimapulaan, mutta myös takaamaan olemassa olevalle työvoimalle osaamisen kehittämistä työntekijävaihdon kautta.

Ota yhteyttä

Miia Korja
0440 785 436
miia.korja@mikseimikkeli.fi

Veera Kinnunen
050 473 2168
veera.kinnunen@mikseimikkeli.fi

Hanketiedot

Hanke alkoi:
01.09.2022

Hanke päättyy:
31.03.2023

Hankkeen päätoteuttaja:
Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy

Hankkeen toteutusalue:
Mikkeli

Rahoittava viranomainen:
Etelä-Savon maakuntaliitto, Alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukemisen määräraha