D.O. Saimaa – Osaavan työvoiman saatavuus ja työvoiman alueellinen liikkuvuus ja työhyvinvoinnin lisääminen
"Alueen osaavan henkilökunnan työvoimapulaan tarvitaan nopeita ratkaisuja. Tilanne huonontui korona-aikana merkittävästi ja vaikuttaa jo jopa aukioloaikoihin. Tällä hankkeella etsitään ratkaisua osaavan henkilökunnan saatavuuteen alueella. Hankkeessa keskitytään erityisesti ravintola-alaan ja alkutuotantoon."
Alueen osaavan henkilökunnan työvoimapulaan tarvitaan nopeita ratkaisuja. Tilanne huonontui korona-aikana merkittävästi ja vaikuttaa jo jopa aukioloaikoihin. Nopein vaihtoehto olisi löytää monipaikkaisista asukkaista osaavaa työvoimaa joko sesonki- tai ympärivuotiseen työhön. Myös ulkomaisen työvoiman saaminen alueelle on selvitettävä alueellisten vuokratyöfirmojen kautta.
Hankkeella etsitään ratkaisua osaavan henkilökunnan saatavuuteen alueella. Nopein vaihtoehto olisi löytää monipaikkaisista asukkaista osaavaa työvoimaa joko sesonki- tai ympärivuotiseen työhön. Toinen selvitettävä vaihtoehto on ulkomaisen vuokratyövoiman alueelle saaminen. On myös huomioitava henkilökunnan työhyvinvointi; työssä olevat tekevät pitkiä työpäiviä yrittäessään hoitaa useamman työtehtävän samanaikaisesti. Osaamisen kehittäminen ja työhyvinvoinnin huomioiminen ovat merkittävässä osassa osaavan henkilökunnan saatavuuden rinnalla. Toimenpiteissä keskitytään ravintola-alaan ja alkutuotantoon.
Hankkeella pyritään löytämään nopeita ratkaisuja työvoimapulaan, mutta myös takaamaan olemassa olevalle työvoimalle osaamisen kehittämistä työntekijävaihdon kautta.