fbpx

Blue Economy Mikkeli – Vesiosaamisen kansainvälistyminen

"Uusi huippumoderni jätevedenpuhdistamo tutkimus- ja pilotointiympäristöineen sekä vahva ympäristöteknologian osaaminen muodostavat Mikkeliin ainutlaatuisen veden kiertotalouden kokonaisuuden. Tässä hankkeessa luodaan kokonaisuudesta vahvempi."

Uusi huippumoderni jätevedenpuhdistamo tutkimus- ja pilotointiympäristöineen ja vahva ympäristöteknologian osaaminen muodostavat Mikkeliin ainutlaatuisen veden kiertotalouden kokonaisuuden, joka herättää kiinnostusta myös kansainvälisesti. Mikkeli on mukana Euroopan komission käynnistämässä Water Smart Territories Partnership (WST) -verkostossa, jossa toimii yli 20 eurooppalaista vesiosaamiseen profiloitunutta aluetta. WST-verkoston toiminta on jo aktivoinut maakunnat tekemään keskinäistä ylimaakunnallista yhteistyötä.

Tässä hankkeessa toimitaan yhteistyössä Itä- ja Pohjois-Suomen maakuntien vesiosaamisen verkostojen sekä eurooppaalaisen Smart Water Territories -verkoston kanssa. Aktivoimme yrityksiä mukaan verkostomaiseen kv-toimintaan ja hyödyntämään mm. komission rahoituksia ja kehittämisojelmia. Haemme pk-yrityksille yhteistyömahdollisuuksia ja uusia markkinoita myös Euroopan ulkopuolelta.

Hanke kehittää Blue Economy Mikkeli -klusterin toimintaa ja kokoaa yrityksiä mukaan klusterin toimintaan. Hanke osallistuu messuille ja tapahtumiin ja tarjoaa klusterin jäsenille mahdollisuutta olla mukana klusterin messuosastolla ja markkinointimateriaaleissa. Hanke järjestää klusterin jäsenille tapahtumia mm. verkostoitumiseen loppuasiakkaiden sekä muiden yritysten kanssa. Tilaisuuksissa yrityksille on tarjolla yrityskohtaista sparrausta kansainvälistymiseen liittyen.

Käy tutustumassa verkkosivuumme https://ecosairila.fi/blue-economy-mikkeli/ ja ole yhteydessä BEM Cluster Manager Panu Jouhkimoon.

Ota yhteyttä

Panu Jouhkimo
044 598 6854
panu.jouhkimo@mikseimikkeli.fi

Hanketiedot

Hanke alkoi:
01.09.2020

Hanke päättyy:
31.12.2023

Hankkeen päätoteuttaja:
Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy

MikseiMikkelin osuus hankebudjetista:
364063 €

Hankkeen toteutusalue:
Mikkelin seutu

Rahoittava viranomainen:
Etelä-Savon Maakuntaliitto