fbpx

Biotalous ja Cleantech Miniklusteri: vienti ja kansainvälistyminen

"Hankkeen tavoitteena on vahvistaa maakunnan ja Mikkelin seudun biotalous ja cleantech toimialaa kokoamalla laajemmin klusterin arvoketjujen toimijoita yhteistyöhön toteuttamalla konkreettisia yritysten tarpeista lähteviä vientiä ja kansainvälistymistä edistäviä toimenpiteitä."

Mikkelin seudulla ja Etelä-Savossa on ilmastonmuutosta hillitseviin biotalouteen ja puhtaisiin teknologioihin (cleantech) liittyvää osaamista ja yritystoimintaa. Ilmastonmuutosta hillitsevien teknologioiden kysyntä on kasvussa maailmanlaajuisesti ja teknologioiden ja osaamisen vienti tarjoaa merkittäviä liiketoiminnan kasvumahdollisuuksia yrityksille.

Hankkeen tavoitteena on vahvistaa maakunnan ja Mikkelin seudun biotalous ja cleantech toimialaa kokoamalla laajemmin klusterin arvoketjujen toimijoita yhteistyöhön toteuttamalla konkreettisia yritysten tarpeista lähteviä vientiä ja kansainvälistymistä edistäviä toimenpiteitä.

Hankkeen keskeisinä tavoitteina on löytää yrityksille konkreettisia asiakkuuksia vientimarkkinoilta, auttaa yrityksiä hyödyntämään löytyviä liidejä sekä tuottaa tietoa yritysten kannalta uusista markkina-alueista ja markkinamahdollisuuksista. Hankkeen tavoitteena on myös lisätä maakunnan yritysten mahdollisuuksia hyödyntää kansainvälisiä projektirahoitusinstrumentteja.

Hankkeessa edistetään yritysten kansainvälistymistä, uusien vientimarkkinoiden ja markkina-alueiden saavuttamista. Hankkeen toteutus perustuu käytännönläheiseen ja yritysten tarpeita palvelevaan lähestymistapaan sekä verkostojen hyödyntämiseen. Hankkeen tavoitteena on myös klusterin yritysten tarjoamasta koostuvan arvoketjun esittely. Hankkeessa osallistutaan aktiivisesti Itä- ja Pohjois-Suomen ylimaakunnalliseen yhteistyöhön, sekä kansalliseen Team Finland yhteistyöhön, ja hyödynnetään yhteistyön kautta avautuvia mahdollisuuksia.

Ota yhteyttä

Yksityinen: Karoliina Tilaeus
044 767 8482
karoliina.tilaeus@mikseimikkeli.fi

Jussi Heinimö
040 544 0936
jussi.heinimo@mikseimikkeli.fi

Hanketiedot

Hanke alkoi:
01.10.2020

Hanke päättyy:
30.09.2023

Hankkeen päätoteuttaja:
Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy

MikseiMikkelin osuus hankebudjetista:
483839 €

Hankkeen toteutusalue:
Maakunnallinen

Rahoittava viranomainen:
Etelä-Savon Maakuntaliitto