fbpx

Autamme yrityksiä kansainvälistymisessä ja viennissä

Mikäli yrityksesi on kiinnostunut kansainvälistymisestä ja uusista markkinoista autamme sinua hankkimaan potentiaalisia asiakkaita ja kumppaneita eri kohdemaista.

Teemme tiivistä yhteistyötä Business Finlandin, Team Finland verkoston, Enteprise Europe Network:n (EEN) ja Finnpartnership:n kanssa. Välitämme näiden kautta saatavaa tietoa ja markkinamahdollisuuksia alueemme yrityksille. Autamme yrityksiä hyödyntämään eri rahoituslähteitä viennin ja kansainvälistymisen kehittämiseen.

Järjestämme eri kansainvälisiin markkinoihin liittyviä asiantuntijatilaisuuksia ja välitämme tietoa yhteistyökumppaneidemme järjestämistä tapahtumista, seuraa Miksein tapahtumat-osiota.

Sivulle tulevat laatikot/boxit:

EEN (Siirretään sellaisenaan)

Kansainväliset messut ja konferenssit

Oletko pohtinut yrityksesi näkyvyyden lisäämistä ja verkostoitumista ulkomailla messujen ja konferenssien kautta?

MikseiMikkeli välittää osallistumismahdollisuuksia ulkomaisille messuille ja konferensseihin yhteisosastoille pääosin yhteistyökumppaneiden kautta. Joidenkin tapahtumien osalta koordinoimme yhteisosastoja.

Ulkomailla olemme yritysten kiinnostuksen mukaan mm. seuraavilla messuilla:

  • Grüne Woche, Berliini, Saksa (tammikuu)
  • Hannover Messe, Hannover, Saksa (huhtikuu)
  • Elmia Subcontractor, Jönköping, Ruotsi (marraskuu)

Lisäksi olemme hankkeissa mukana pienemmissä toimialatapahtumissa.

Mikäli olet kiinnostunut lähtemään mukaan kanssamme messuille, ota yhteyttä.

Lomakkeen yläreuna

Haluaisitko lähteä mukaan messuille kanssamme? Ota yhteyttä.

Lomakkeen alareuna

Fact finding ja road show matkat sekä B2B tapaamiset ulkomailla

Kohdennetut ja valmistellut fact finding, road show tapahtumat ja niihin sisältyvät B2B tapaamiset ovat tehokas tapa hankkia markkinatietoa ja löytää potentiaalisia asiakkaita ja yhteistyökumppaneita. Hyödynnämme näiden järjestelyissä verkostojamme ja erityyppisiä hankerahoituksia. Kohdemarkkinat valikoituvat alueen yritysten yhteisen kiinnostuksen ja tarpeiden mukaan. Viime aikoina painopisteenä on ollut biotalous ja cleantech toimialan.

 Kiinnostuitko ota yhteyttä:

Asiakas ja ostajavierailut Mikkelin seudulle

Teemme tiivistä yhteistyötä ja hyödynnämme verkostoja isännöimällä potentiaalisten kansainvälisten asiakkasryhmien ja toimittajien ”show-how” vierailuita, joiden yhteydessä alueen yritykset pääsevät esittelemään tarjoamaansa ja tapaamaan potentiaalisia asiakkaita ja yhteistyökumppaneita. Vierailijaryhmiä on viime vuosien aikana isännöity mm. Espanjasta, Venäjältä, Kanadasta, Montenegrosta ja Japanista. Tarjoamme apuamme myös, mikäli yrityksellesi on tulossa kansainvälisiä vieraita, jotka ovat laajemmin kiinnostuneita muusta alueemme tarjonnasta.

Ole yhteydessä:

Vientivalmiuksien terävöittäminen

Kansainvälistyminen ja uusille markkinoille meno vaatii resursseja ja riittävät valmiudet. Käytännön tasolla yrityksellä tulee olla valmiudet esitellä yrityksensä ja tuotteensa vähintään englanniksi, yrityksen nettisivu tulee olla englanniksi, tulee olla pohdittuna millä tuotteella tai palvelulla uusille markkinoille mennään. Myös logistiikka, maksuliikenne, poliittinen riski, jälkimarkkinointi, asiakaspalautukset ja reklamaatioiden hoitaminen ovat konkreettisia asioita, jotka tulee olla mietittynä etukäteen ja resursoituna.

Meiltä löytyy asiantuntemusta ja kokemusta yritysten vientivalmiuksien sparraamisessa, lisäksi välitämme verkostojemme kautta mahdollisuuksia osallistua erityyppisiin vientivalmiuksien valmennuksiin.

Olemme koostaneet oheisen, vientiosaajat käsikirja, linkki:

Julkisen vienti- ja kansainvälistymisrahoituksen hyödyntäminen

Viennin ja kansainvälistymisen kehittämiseen on tarjolla monenlaista julkista rahoitusta kansallisesti ja kansainvälisesti. Lisäksi etenkin kehittyvillä markkinoilla on tarjolla myös julkista investointirahoitusta. Seuraamme eri rahoituslähteitä ja sparraamme rahoitushakemusten teossa.

Olemme koonneet yhteenvedon eri rahoittajista ja näiden rahoitustuotteista ”Kansainvälinen Savolainen rahoitusopas – käsikirja), linkki oppaaseen

Jussi tähän yhteystietoihin. Karoliina muihin.