fbpx

Palveluiden konseptointi – ideasta toimivaksi ratkaisuksi!

Tapahtuma alkaa: 21.10. @ 13:00
Tapahtuma päättyy: 21.10 @ 16:00
Tapahtumapaikka: Microsoft Teams
Ilmoittaudu viimeistään: 19.10.2021 Siirry tästä ilmoittautumiseen.

Palvelumuotoilun avulla tähdätään tulevaisuuden ratkaisujen luomiseen. Palvelumuotoilun prosessi lähtee liikkeelle asiakasymmärryksen lisäämisestä, mutta mitä seuraavaksi? Miten asiakasymmärryksen pohjalta lähdetään ideoimaan ja konseptoimaan uusia ratkaisuja? Mitä palveluiden konseptointi oikeastaan tarkoittaa ja millä menetelmillä sitä voidaan tehdä?

Palvelukonseptoinnilla tarkoitetaan uuden palveluratkaisun luonnosta tai kokonaiskuvausta, jossa käydään läpi palvelun keskeinen idea. Konseptoinnilla rakennetaan yhteistä näkemystä uudesta ratkaisusta. Konseptoinnin tavoite on kehittää ideaa ja tutkia sen vaihtoehtoisia toteutusmalleja sekä suunnitella ratkaisu, joka vastaa asiakkaan tarpeisiin, on liiketaloudellisesti kannattava sekä teknisesti mahdollinen toteutettavaksi.

Valmennuksessa opitaan, miten uudet ratkaisumahdollisuudet voi tunnistaa, miten niihin ideoidaan ratkaisuja sekä miten palvelukonsepteja kehitetään. Saat valmennuksesta vinkkejä menetelmistä, mahdollisuuksien tunnistamiseen, ideointiin ja konseptointiin. Valmennuksessa tehdään myös pieni ideointiharjoitus, ja saat mukaasi palveluiden konseptointipohjan.

VALMENNUKSEN SISÄLTÖ
  • Uusien mahdollisuuksien tunnistaminen
  • Ideointitekniikat ja valintojen tekeminen
  • Konseptoinnin menetelmät
  • Prototypointi ja kokeilut konseptoinnin tukena
  • Valmiiden konseptien kuvaamispohja
HINTA

Maksuton

LUENNOITSIJA   

Piia Innanen, Palvelumuotoilu Palo Oy.  Piia on asiakaslähtöisen suunnittelun rautainen asiantuntija ja suosittu palvelumuotoilun kouluttaja. Ennen Palon perustamista Piia työskenteli kansainvälisen yrityksen johtavana käyttökokemussuunnittelijana, jolloin hänen työnsä sisälsi erilaisten uusien palveluiden konseptointia ja kuvaamista. Piia kokee olevansa ennen kaikkea helposti inspiroituva ideoija, suunnittelija ja toteuttaja. Häntä kuvataan usein kokonaisuuksien hallitsijaksi, joka taitaa myös yksityiskohdat.

JÄRJESTÄJÄ

Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy / ReissuEllu – Hyvinvointia kehittävä liikkuva oppimisympäristö -hanke.

LISÄTIETOJA

Kirsi Mättölä, kirsi.mattola@mikseimikkeli.fi

Veera Manninen, veera.manninen@mikseimikkeli.fi

ESR_yhdistelmalogo