fbpx

Mölnlycke Health Care suunnittelee 32 miljoonan euron investointia Mikkelin tehtaaseen

Mölnlycken tehdas Mikkelissä ilmasta

Mölnlycke Health Caren hallitus hyväksyi Mikkelin tehtaan johdon esittämän 32 miljoonan euron investointisuunnitelman torstaina 11. toukokuuta 2023.

Mikkelin tehtaan historian mittavin investointisuunnitelma lisäisi merkittävästi yrityksen sterilointi- ja tuotantokapasiteettia, antaisi lisänostetta globaalille kasvulle sekä vahvistaisi tehtaan roolia konsernin tärkeimpänä kehittyneiden haavasidosten valmistusyksikkönä.

Tehtaan historian suurin yksittäinen investointisuunnitelma kattaa kolme merkittävää uudistusta:

  • Valmistuksen kyljessä toimivaa sterilointilaitosta halutaan laajentaa, mikä mahdollistaisi sterilointikapasiteetin kaksinkertaistamisen sekä prosessin paremman automatisoinnin ja ympäristöystävällisyyden.
  • Border-haavasidosten valmistuskapasiteettia on tavoite lisätä. Uudella tuotantolinjalla tuotevalmistus ja pakkaustoiminnot voidaan yhdistää ja valmiit tuotteet siirtää automaattisella kuljetinratkaisulla lavaamon kautta sterilointiin.
  • Lisäksi tehtaalla suunnitellaan toimistorakennuksen laajennusta. Nykyisten toimistotilojen päälle on tarkoitus rakentaa toinen kerros ja lisätä samassa yhteydessä mm. pukuhuone- ja taukotiloja.

Neuvottelut rakennusprojektin toteutuksesta on käynnistetty Mikkelin kaupungin omistaman kiinteistökehitysyhtiö Naistinki Oy:n kanssa. Naistinki omistaa tehtaan toimitilat Pursialassa. Tavoitteena on käynnistää rakennustyöt syksyllä 2023.

Investointien myötä Mikkelin tulevaisuus Mölnlycken tärkeimpänä kehittyneiden haavasidosten valmistuspaikkana lujittuisi entisestään. Haavanhoito on konsernin tärkein ja kannattavin liiketoiminta-alue.

Lisätietoa Mölnlyckestä

Mölnlycke Health Care on maailman johtava lääkinnällisten tuotteiden ja ratkaisujen yritys, joka auttaa terveydenhuollon ammattilaisia saavuttamaan parhaat kliiniset ja taloudelliset tulokset kaikkialla maailmassa – sairaalasta kotiin.

Liiketoiminta jakautuu neljään liiketoiminta-alueeseen: haavan hoito, leikkaussaliratkaisut, käsineet ja antiseptiset tuotteet. Asiakaslähtöisyys, vastuullisuus ja digitalisaatio ovat kaiken toiminnan ytimessä.

Yritys työllistää maailmanlaajuisesti noin 8 500 henkilöä ja toimii yli 100 maassa. Pääkonttori sijaitsee Göteborgissa, Ruotsissa. Vuodesta 2007 lähtien yritys on ollut osa Wallenbergin suvun vuonna 1916 perustamaa Investor AB:tä, joka on useiden tasokkaiden, globaalien yritysten sitoutunut omistaja.

Mikkelin tehdas on erikoistunut korkealaatuisten haavanhoitotuotteiden valmistukseen ja toimittamiseen globaaleille markkinoille. Tehdas työllistää noin 600 työntekijää.

Katso uutinen ja yhteystiedot Kiinteistökehitys Naistingin sivuilla.

Julkaistu: 12.05.2023