fbpx

Etelä-Savon pääomarahasto Agile Composites Oy:n osakkaaksi

Agile Composites Oy:n Unique Docks -kierrätysmuovilaituri

Kierrätysmuovikomposiitista pääosin ulkokäyttöön soveltuvia rakentamisen ratkaisuja kehittävä ja pilotoiva Agile Composites Oy on saanut pääomasijoituksen Etelä-Savon pääomarahastolta.

Agile Composites Oy on vuonna 2022 perustettu savonlinnalainen korkean teknologian kasvuyritys, joka tähtää markkinajohtajaksi valituissa kierrätysmuovikomposiittimateriaalin hyödyntämisen segmenteissä. Yhtiö lanseerasi keväällä 2023 markkinoille UNIQUE DOCKS -tuotemerkin putkiponttonilaiturit ja terassit.

Ekologisimmat laiturit syntyvät kierrättämällä

Agile Composites innovoi perinteisen kestopuumateriaaliin pohjautuvan mökkilaitureiden konseptin täysin uusiksi. Kehitystyön tuloksena on syntynyt ekologinen, kestävä ja helposti koottava laiturikonsepti. Raskaita kuljetuksia ei tarvita, ja laiturit voidaan toimittaa paikkoihin, joihin valmislaitureita ei voi kuljettaa. Muovikomposiitti on UV-suojattu, läpivärjätty ja täysin huoltovapaa materiaali. Laitureiden mallisuojattu rakennetekninen ratkaisu on markkinassa uniikki.  Elementtirakentaminen on nopeaa, ja materiaalihukkaa ei synny.

– Ratkaisumme kilpailukyky perustuu ekologisuuteen, valittuihin kilpailuetuihin sekä asiakashyötyihin. Kustannustehokas teollisen mittakaavan automatisoitu tuotantoprosessi yhdistettynä logistiseen konseptiimme tarjoaa ratkaisullemme erittäin hyvän kilpailuaseman. Konseptimme etuna on skaalautuvuus. Kierrätysmuovikomposiitit soveltuvat hyvin kaikenlaiseen ulkorakentamiseen: terasseihin, kulkuväyliin, meluesteisiin jne. Väriskaala ja pintojen struktuurit tarjoavat rajoittamattomat vaihtoehdot. Olemme avanneet markkinan sekä yksityiselle että julkiselle sektorille. Jo ensimmäisenä toimintavuonna asiakaskunta on kansainvälinen ja lanseeraamme ratkaisumme laajemmin vientimarkkinoille vuoden 2024 aikana, kertoo Agile Composites Oy:n toimitusjohtaja Matti Muhonen.

Kehityshankkeiden tavoitteena on edelleen parantaa hankintaketjun ja tuotannon kustannustehokkuutta sekä kierrätysmateriaalien hyödyntämistä. Jätemuovin ja kuitupohjaisten muovikomposiittien kierrätykseen investoidaan Euroopassa merkittävästi. Yhtiö on ketterä markkinaruudun toimija, joka etsii uusia kierrätysmateriaalien käyttösovelluksia ja jalostaa materiaalien markkina-arvoa.

– Arvostamme Etelä-Savon pääomarahaston panosta kasvumme kiihdyttämiseen. Mikkelin kehitysyhtiö Miksein rooli ja erityisesti Marjo Niittuaho-Nastolinin apu tässä prosessissa on ollut merkittävä.  Jätemuovien ja – materiaalien kierrätys tarjoaa hienoja liiketoimintamahdollisuuksia, joita haluamme olla kehittämässä etulinjassa,  ketterästi ja asiakaslähtöisesti, toteaa Muhonen.

– Agile Composites Oy:n tiimillä on pitkä ja monipuolinen kokemus kansainvälisen liiketoiminnan eri tehtävistä. Meitä vakuutti tiimin raikas ja ennakkoluuloton ”hands on” -ote sekä monipuolinen osaaminen. Lainsäädäntömme ohjaa yhä enemmän kiertotalouden edistämiseen. Agile Composites Oy on innovoinut ja tuotteistanut ratkaisun, joka muuttaa perinteistä markkinaa, kertoo Etelä-Savon pääomarahastoa hallinnoivan Redstonen partneri Oskari Lehtonen.

Lisätietoja:

Matti Muhonen
Agile Composites Oy, +358 40 506 6575
sposti: matti.muhonen(at)uniquedocks.com

Oskari Lehtonen
Etelä-Savon pääomarahasto, +358 400 794 458
sposti: oskari.lehtonen(at)redstone.vc

Marjo Niittuaho-Nastolin
Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy, +358 440 361 615
sposti: marjo.niittuaho-nastolin(at)mikseimikkeli.fi

Julkaistu: 30.08.2023