fbpx

Aurora Powertrains Oy ja Kiinteistökehitysyhtiö Naistinki Oy ovat sopineet akustotehtaan ja sähkömoottorikelkkatehtaan käynnistämisestä Mikkelissä

Aurora Powertrains eSled - electric snowmobile

Yhtiön kotipaikka on Rovaniemi, mutta sijoittautumispäätöksen myötä kotipaikaksi vaihtuu Mikkeli.

Yhtiön tuotekehitys- ja testaustoiminnot sekä asiakasprojektit säilyvät Rovaniemellä.

Aurora Powertrainsin eSled-sähkömoottorikelkka on yksi maailman ensimmäisistä alusta asti sähkökäyttöiseksi suunnitelluista moottorikelkoista. Vuodelle 2023 yrityksellä on noin 80 sähkökelkan ennakkotilauskanta.

Aurora Powertrainsin akusto on modulaarinen, vesitiivis ja energiatiheydeltään markkinoiden parhaimmistoa. Akustoon kehitetyn lämmönhallintajärjestelmän ansiosta se soveltuu vaativiin olosuhteisiin, esimerkiksi sähkökäyttöisten pienlentokoneiden voimanlähteeksi.

Yhteistyö Naistinki Oy:n kanssa on sujunut jouhevasti

Tehtaiden sijoittautumispäätös eteni nopeasti kevään 2023 aikana.

”Ratkaisuhakuisuus oli merkittävässä osassa päätöksenteossa. Uskomme Mikkeliin syntyvän sähköisen liikkumisen klusterin hyödyttävän niin aluetta, kuin siihen osallistuvia yrityksiäkin”, kertoo Aurora Powertrainsin toimitusjohtaja Matti Autioniemi.

”Toiminnan sydämen, eli akustotuotannon käynnistyminen, tulee palvelemaan Aurora Powertrainsin lisäksi myös alueen sähkövenetuotantoa ja useita muita sovelluksia”, Naistinki Oy:n toimitusjohtaja Kyösti Ylijoki arvioi.

Sähköinen liikkuminen nosteessa

Aurora Powertrainsin sijoittamispäätös on jatkoa alueellisen sähköisen liikkumisen klusterin kehittymiselle. Jo aiemmin toimintansa Tuskussa aloitti sähköveneitä valmistava Valkama Watercrafts Oy. Valkaman sähköveneet lanseerattiin vuonna 2023 Yhdysvalloissa ja ensimmäiset jälleenmyyntisopimukset on tehty.

Klusterin tavoitteena on rakentaa kokonaisvaltainen tuotanto- ja loppukäyttäjäketju sähköiseen liikkumiseen kuluttaja-asiakkaille ja yrityksille sekä monipuolistaa tulevien yritysten osaamista ja tuoteportfoliota. Jatkossa pyritään saamaan lisää yrityksiä osaamiskeskittymään ja haetaan aktiivista yhteistyötä alihankkijoiden ja tutkimus- ja tuotekehityskorkeakoulujen kanssa. Näin luodaan Mikkeliin työllistymismahdollisuuksia tulevaisuuden toimialoilla.

”Nyt saatu sijoittuminen tukee Naistinki Oy:n tavoitetta edistää sähköisen liikkumisen klusteria. Yhdessä Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy:n kanssa meidän on tarkoitus käynnistää hanke klusterin edelleen vahvistamiseksi”, Ylijoki kertoo.

Samalla hän kiittää kaikkia osapuolia, jotka ovat edesauttaneet klusterin syntymistä.

Toimijat tekevät yhdessä työtä myös muun muassa latauslaitteiden kokoonpanon käynnistämiseksi Mikkelissä.

Klusterin arvioidut työllisyysvaikutukset ovat alkuun joitain kymmeniä henkilötyövuosia. Täydessä tuotantovaiheessa vaikutus on yli 100 henkilötyövuotta.

Suunnitellut tuotantomäärät ovat seuraavat:

Sähköklusterin tuotantomäärät

Lisätietoja:

Aurora Powertrains Oy
Matti Autioniemi, toimitusjohtaja
Puh. 040 194 8416
matti.autioniemi@aurorapowertrains.com
https://www.aurorapowertrains.com/

Kiinteistökehitys Naistinki Oy
Kyösti Ylijoki, toimitusjohtaja
Puh. 044 794 2210
kyosti.ylijoki@naistinki.fi
https://naistinki.fi/

Julkaistu: 07.06.2023