fbpx

Mikkelissä myydään jälleen purkukohteesta rakennusmateriaaleja uuteen käyttöön

Mikkelissä kierrätyskeskus Uutta Elämää järjestää jälleen kaikille avoimen käytettyjen rakennusmateriaalien pop up -myyntitapahtuman. Pop up-myynti tarjoaa mahdollisuuden hankkia edullisesti hyväkuntoisia rakennus- ja sisustusmateriaaleja. Tapahtuma pidetään perjantaina 18.10.2024 klo 9.00–13.00 Moision lakkautetulla alakoululla, osoitteessa Kyläkouluntie 2, 50500 Mikkeli.

Myynnissä materiaaleja pihakivistä käsienpesualtaisiin

Pop up -myyntitapahtumassa on tarjolla laaja valikoima rakennuksessa kiinteästi kiinni olevia tuotteita, kuten sisäpintojen puuverhoilua, hyllyjä, sisäikkunoita, seinäpeilejä, pihakiveystä, koripallotelineitä, puolapuita ja käsienpesualtaita sekä paljon muuta. Huom! Kohteessa on todettu sisäilmaongelmia.

Kaikki tuotteet myydään suoraan kohteesta yrityksille ja yksityisille kuluttajille edullisin hinnoin. Ostajien tulee irrottaa tuotteet itse omilla työkaluilla sekä huolehtia niiden kantamisesta sekä kuljetuksesta pois rakennuksesta ja tontilta tapahtumapäivänä. Maksuvälineenä käy pankkikortti.

Tapahtuman järjestäjinä toimivat Mikkelin kaupunki, kierrätyskeskus Uutta Elämää Group ja Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy. Tapahtuma on osa EU-rahoitteisen KIELO-hankkeen toimenpiteitä sekä osa Mikkelin kiertotalouspäiviä.

Tarkemmat tiedot tapahtumasta löytyvät osoitteesta: www.mikseimikkeli.fi/tapahtumat

Urheilupuiston koululla elokuussa pidetyssä pop upissa hyvin väkeä

Tapahtuman tarkoituksena on kokeilla kiertotalouden uusia liiketoimintamalleja käytännössä sekä pidentää kohteen hyväkuntoisten rakennus- ja sisustusmateriaalien käyttöikää ja saattaa niitä uusiin käyttökohteisiin sen sijaan, että ne toimitettaisiin kierrätys- ja lajittelukeskukseen hyödynnettäväksi materiaalina.

“Elokuussa 2024 Urheilupuiston koululla pidetty käytettyjen rakennusmateriaalien myyntitapahtuma ylitti odotukset, jonka vuoksi Mikkelin kaupunki pyysi meitä järjestämään pop up -myyntitapahtuman myös Moision koululla.”, kertoo Pauliina Kuukka Uutta Elämää Groupilta.

Etelä-Savoon kaivattaisiin uusia rohkeita toimijoita kiertotalouteen

”Rakennusmateriaalien uudelleenkäyttö vähentää rakentamisesta aiheutuvaa luonnonvarojen kulutusta ja hiilijalanjälkeä. Kiertotalous tuo yrityksille uusia liiketoimintamahdollisuuksia, kuten materiaalien myyntiä, kunnostuspalveluja ja logistiikkaratkaisuja. Aina nämä toiminnot eivät ole kierrätyskeskuksen toteutettavissa, jonka vuoksi Etelä-Savoon kaivattaisiin uusia rohkeita toimijoita.”, kertoo KIELO-hankkeen projektipäällikkö Jenina Luotolampi Mikkelin kehitysyhtiö Mikseiltä.

 

Teksti ja kuvat: Jenina Luotolampi, Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy

Artikkeli on osa KIELO – Kiertotalousloikka rakennusmateriaalien uudelleenkäytön parantamiseksi Mikkelissä -hankkeen toimenpiteitä. KIELO-hanke on Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy:n ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun yhteinen ryhmähanke. Hanke on Euroopan unionin osarahoittama ja tuen on myöntänyt Etelä-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus.

Julkaistu: 30.09.2024