fbpx
 
 

Osaavat työntekijät, edulliset tilat, hyvät yrittäjäverkostot. Mitäpä, jos laajentaisit Mikkeliin?

 
 
Opiskelijoita Kaakois-Suomen ammattikorkeakoulun kampuksella
Mahdollisuus kasvulle

Harkitsetko liiketoiminnan laajentamista toiselle paikkakunnalle? Etsitkö uusia verkostoja, yhteistyökumppaneita tai liiketoimintamahdollisuuksia? Onko osaavien työntekijöiden löytäminen nykyiseltä paikkakunnalta haastavaa? Jos vastasit yhteenkään kysymykseen kyllä, jatka lukemista.
 
Mikkeli on Etelä-Savon maakunnan keskuskaupunki. Kuvassa kaupunki ilmasta.
Vaihtoehtoja löytyy

Mitäpä, jos miettisit yrityksesi laajentamista Mikkeliin? Toisin kuin luullaan, Mikkeli ei ole syrjäinen kylä kaukana pohjoisessa, vaan kaunis, elinvoimainen korkeakoulukaupunki, josta hurauttaa pääkaupunkiseudulle parissa tunnissa. Logistisesti hyvä sijainti, edulliset toimitilat ja osaavan työvoiman hyvä saatavuus tarjoavat hyvät edellytykset liiketoimintasi kasvattamiselle. Mikkelin kehitysyhtiöltä saat tukea yrityksesi kasvutavoitteiden selvittelyyn yhden luukun periaatteella.
 
Ihmisiä Mikkelin keskustassa kävelykadulla
Järjestetään juttutuokio, jos:  
 • Harkitset yritystoimintasi laajentamista toiselle paikkakunnalle
 • Taistelet jatkuvien rekrytointiongelmien ja osaajapulan kanssa
 • Etsit uusia liiketoimintamahdollisuuksia tai yhteistyöverkostoja
 • Haaveilet jättäväsi kaupungin pölyt taaksesi ja kokeilevasi rennompaa yrittäjyyttä jossain muualla, kenties Mikkelin järvimaisemissa!

Jätä yhteystietosi, niin tavataan virtuaalisesti. Toki jos olet liikkeellä Mikkelin suunnalla, niin käydään vaikka kahvilla Mikkelin torilla!

  Kuusi vahvuutta sijoittuville yrityksille

   
   
  Opiskelijoita Kaakois-Suomen ammattikorkeakoulun kampuksella

  Työvoima

  Kokoaan suurempi koulutuskaupunki Mikkeli tarjoaa työvoimaa ja vakaan pohjan osaamisen kasvattamiselle. Lähes 10% kaupungin asukkaista on opiskelijoita. Työvoiman pysyvyys on keskimääräistä parempi.

   
  Mikkeli on Etelä-Savon maakunnan keskuskaupunki. Kuvassa kaupunki ilmasta.

  Sijainti

  Mikkeli on Etelä-Savon maakunnan keskuskaupunki ja sijaitsee logistisesti hyvällä paikalla valtateiden 5,13 ja 15 risteyksessä. Merkittävä osa Itä-Suomen runkoliikenteestä kulkee Mikkelin kautta.

   
  Metforce työntekijä sorvin ääressä

  Yritystuet

  Mikkeli on Suomen eteläisin korkeimman EU I -tukitason alue. Investointitukien enimmäismäärä on meillä 35 %, eli jopa 25 % pääkaupunkiseudun tukitasoa parempi.

   
   
  Ponsse Oyj:n Ville Kautonen uuden hallin rakennustyömaalla

  Kiinteät kulut kuriin

  Toimisto- ja tuotantotilan kustannus Mikkelissä on vain 40% pääkaupunkiseudun kustannuksesta. Myös elinkaari- ja käyttökustannukset pysyvät meillä hallinnassa.

   
  Mikkelin sataman leikkipuistossa perheellä

  Elämisen laatu

  Mikkelissä yksinkertaiset asiat ovat saavutettavia, esimerkiksi velaton omakotitalo, kesämökki järven rannalta sekä vapaa-aikaa perheelle ja harrastuksille. Meillä perheesi on turvallista olla.

   
  Ihmisiä Mikkelin keskustassa kävelykadulla

  Aikaa elämälle

  Elämä Mikkelissä ja kesät Saimaan rannalla ovat vaan yksinkertaisesti erilainen elämäntapa pääkaupunkiseutuun verrattuna. Uimalaituri, mökki, puusauna, grilli, vene ja onkivapa, syksyiset marjaretket… tule ja valitse oma tapasi elää.