Yrittäjävaihto tarjoaa oppia, kansainvälisiä kontakteja ja kielikylpyä

Jatkoa tuli: Mikseimikkeli tarjoaa yrittäjävaihtopalvelua 2022 saakka

Eurooppalainen yrittäjävaihto juhlii tänä vuonna kymmenvuotista taivaltaan. Ohjelma tarjoaa yrittäjille mahdollisuuden lähteä yrittäjävaihtoon toiseen EU-maahan. Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy:n osatoteuttama ohjelma sai juuri vahvistuksen uudelle kolmevuotiskaudelle helmikuun alusta alkaen, joten vaihtomahdollisuuksia on tarjolla yrittäjille ainakin vuoteen 2022 saakka.

Euroopan Unionin Erasmus nuorille yrittäjille -ohjelma tarjoaa uudelle yrittäjälle mahdollisuuden lähteä yrittäjävaihtoon tai kokeneelle yrittäjälle mahdollisuuden ottaa uusi yrittäjä oppiin toisesta EU-maasta. Kuluneina vuosina Mikkelissä yrittäjyyttä on ollut oppimassa 16 yrittäjää esimerkiksi Espanjasta, Italiasta, Saksasta ja Unkarista. 

Ohjelma antaa uudelle yrittäjälle mahdollisuuden lähteä vaihtoon 1-6 kuukaudeksi eurooppalaisen kokeneen yrittäjän luokse. Vaihdon tavoitteena on, että yrittäjä kehittyy ammatissaan sekä saa kansainvälisiä kontakteja ja ymmärrystä toimintatavoista toisessa EU-maassa. Vaihdon ajaksi lähtijä saa ohjelmasta taloudellisen tuen.

Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy on ollut yksi partnereista koko ohjelman kymmenvuotisen historian ajan. Tänä aikana MikseiMikkeli on välittänyt yhteensä 55 yrittäjävaihtoa. Ohjelma on mahdollistanut 23:n suomalaisen uuden yrittäjän vaihdon eurooppalaisen mentoriyrittäjän luona sekä 32:n eurooppalaisen uuden yrittäjän kokemuksen suomalaisessa pk-yrityksessä. Vaihtojen pituus on ollut keskimäärin 3 kuukautta.

- Etsimme jatkuvasti vaihtoon lähteviä yrittäjyydestä kiinnostuneita tai juuri yrityksen perustaneita. Lisäksi etsimme kokeneita yrittäjiä, jotka haluavat ottaa uuden yrittäjän oppiinsa. Suomeen olisi paljon tulijoita ja ympäri Eurooppaa on mielenkiintoisia kohteita, joten tämä on oiva mahdollisuus parantaa kielitaitoa, saada tuoreita ideoita ja luoda kansainvälisiä kontakteja, kannustaa yrityskehittäjä Heidi Lampinen.

Kuka voi osallistua?

  • Lähtevä yrittäjä: Yrittäjäksi aikova tai kolmen viime vuoden aikana yrityksen perustanut henkilö
  • Kokenut yrittäjä: Yrittäjä, jonka omistuksessa tai hoidettavana on ollut vähintään kolmen vuoden ajan mikro- tai pk-yritys

Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy koordinoi vaihtoja valtakunnallisesti, mutta yhtiön tavoitteena on saada entistä enemmän yrittäjiä myös kotikentältä Mikkelin seudulta mukaan, Lampinen toteaa.

Kiinnostaaako yrittäjävaihto? Ota yhteyttä:

Heidi Lampinen, yrityskehittäjä
Puh. 0440 361 619
heidi.lampinen@mikseimikkeli.fi
 

Erasmus nuorille yrittäjille ohjelmaa rahoittaa Euroopan Komissio ja sen tarkoituksena on edistää yritysten kansainvälisiä suhteita. Lisää ohjelmasta: www.erasmus-entrepreneurs.eu


Uutisia