Asuntomessujen opaspalvelut pokkasivat Vuoden matkailuteko 2017 -palkinnon

Mikkelin seudun matkailupalvelu ry:n hallitus on myöntänyt Vuoden 2017 Matkailuteko -palkinnon  Asuntomessut Mikkelissä 2017 -projektin messuoppaille ja Mikkelin kaupungin viestinnän vastuuhenkilöille.

Mikkelin seudun matkailupalvelu ry:n hallitus on myöntänyt Vuoden 2017 Matkailuteko -palkinnon Asuntomessut Mikkelissä 2017 -projektin messuoppaille ja Mikkelin kaupungin viestinnän vastuuhenkilöille.

Perusteluissaan hallitus totesi, että Mikkelin kaupungin viestinnän toteuttamat opastuspalvelut onnistuivat erinomaisesti ja toimijat saivat messukävijöiltä ja alueen yrityksiltä paljon positiivista palautetta. Oppaat onnistuivat laadukkaiden opastuspalvelujen lisäksi luomaan Mikkelistä ja Mikkelin seudusta positiivista mielikuvaa ja herättämään kävijöiden mielenkiinnon aluetta kohtaan.

Mikkelin kaupungin viestintätiimi otti keväällä 2018 tehtäväkseen vastata Asuntomessubussien opasteksteistä ja oppaiden rekrytoinnista. Asuntomessuoppaat toimivat oppaina messubusseissa sekä opastivat turisteja keskustassa sekä messualueella.

– Tartuimme Miran kanssa innolla uuteen ja erilaiseen tehtävään, jonka tärkeyden tiedostimme heti. Noin 90 prosenttia messuvieraista käyttää messubusseja, joten halusimme käyttää tämän mahtavan tilaisuuden hyväksi ja kertoa Mikkelin monipuolisuudesta näille yli 100 000 turistille, muistelee Mikkelin kaupungin markkinointisuunnittelija Emmi Eronen.

– Panostimme todella messubussien teksteihin, sillä halusimme korostaa erityisesti mikkeliläisiä nähtävyyksiä ja yrityksiä, sekä antaa matkailijoille mahdollisimman paljon syitä jäädä ja tulla uudelleen Mikkeliin. Hienoa huomata, että se työ todellakin kannatti, jatkaa Eronen.

– Rekrytoimme opastyöhön 34 nuorta, jotka onnistuivat työssään loistavasti. He olivat todellisia Mikkelin käyntikortteja, hehkuttaa rekrytoinneista ja opaskoulutuksesta vastannut projektisuunnittelija Mira Myyryläinen.

– Haluammekin kiittää lämpimästi Mikkelin Oppaat ry:n Helena Partasta, jolta saimme hyviä vinkkejä sekä tekstien kirjoittamiseen että oppaiden kouluttamiseen. Ja tietysti suurin kiitos lähtee kaikille niille upeille nuorille, jotka yhdessä Soisalon liikenteen bussikuskien kanssa loivat positiivisen tunnelman kävijöille, jatkaa Myyryläinen.

Palkinto jaettiin lauantaina 20.1.2018 Yrittäjägaalassa Pieksämäellä.

Lisätietoja:

MSM ry:n hallituksen puheenjohtaja Timo Halonen, 040 557 807, timo.halonen@mikkeli.fi
Matkailujohtaja Maisa Häkkinen, 044 794 2219, maisa.hakkinen@mikseimikkeli.fi


Uutisia

Fujitsu perustaa Mikkeliin tiedonhallinnan osaamiskeskuksen

Fujitsu Finland Oy perustaa Mikkeliin tiedonhallinnan osaamiskeskuksen, jonka tavoitteena on tukea ja edistää Fujitsun tiedonhallinnan hankkeita Suomessa ja Euroopassa. Uusi osaamiskeskus sijoittuu Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun kampusalueelle, ja se tekee tiivistä yhteistyötä Mikkelin kaupungin ja kehitysyhtiö Miksei Oy:n kanssa. Lue lisää